radonačelnik Branko Dukić sa suradnicima, zamjenikom Antom Babićem, pročelnikom UO za graditeljstvo Darkom Kasapom i pročelnikom za komunalne djelatnosti Robertinom Dujelom obišao je jučer radove na cestama na području grada u kojime je Grad investitor.

Najprije su posjetili gradilište u ulici Nikole Tesle, odnosno I. fazu radova (od raskrižja s ulicama Domovinskog rata i Benka Benkovića do raskrižja s ulicama Božidara Adžije i A. M Relkovića). Radovi obuhvaćaju izgradnju ceste, vodoopskrbnog, oborinskog i fekalnog kolektora i javnu rasvjetu. Vrijednost ugovorenih radova iznosi 4.758.400,98 kuna (s PDV-om). Predviđen završetak ove I. faze je prvi tjedan travnja, nakon čega će se ulica pustiti u promet, a s drugom fazom se kreće na jesen. U Riječkoj ulici, koja spaja Molatsku i Skradinsku ulicu, do sada su završeni radovi na fekalnoj kanalizaciji. Vrijednost ugovorenih radova je 1.796.415.65 kn , a sve teče predviđenom dinamikom.

Na rekonstrukciji dijela ulice Puta Stanova radovi se intenzivno odvijaju, te je predviđen rok dovršetka u lipnju. Vrijednost radova je 6.643.429,38kn s PDV-om. Rekonstrukcija prometnice na Putu Stanova bila je nužna kako bi se povećala protočnost prometa koja je postala znatno manja od potrebne te radi osiguranja veće sigurnosti prometa vozila i pješaka. Zajedno s rekonstrukcijom prometnice rekonstruirat će se i poboljšati postojeća komunalna infrastruktura.

Također, radovi se izvode i na spoju ulica J.Križanića i Puta Bokanjca koji će biti gotovi za mjesec dana, te će se izgradnjom infrastrukture u toj ulici stvoriti preduvjeti za daljnje proširenje mreže odvodnje u okolnim kvartovima.