Nakon zaprimanja suglasnosti Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku za razrješenje ravnateljice Centra za socijalnu skrb Vesne Burčul, Upravno vijeće imenovalo je vršiteljicu dužnosti ravnatelja.

Kako doznajemo od predsjednice UV-a Marine Dujmović Vuković, tu je funkciju od srijede preuzela Martina Čuljak Jovančević, dugogodišnja djelatnica centra. Istog dana poništen je i javni natječaj za imenovanje i izbor novog ravnatelja, objavljen 30. siječnja.

- Burčul, koja se jedina javila na ovaj natječaj, povukla je svoju zamolbu. Novi natječaj bit će raspisan u roku od 30 dana, rekla nam je Dujmović Vuković.

Podsjetimo, smjena Vesne Burčul politički je epilog stravičnog čina 54-godišnjaka s Paga koji je svoje četvero djece bacio s kata obiteljske kuće. Obitelj je bila pod tretmanom centra pa je ministrica Nada Murganić odmah poslala inspekciju koja je utvrdila, za javnost tajne, propuste u radu. U obranu Burčul stala je struka koja je prosvjedima isticala da se stvari ne mogu riješiti razrješenjima i ostavkama jer su događaji na terenu odraz nebrige vlasti za cijeli sustav. Unatoč glasnom protivljenju socijalnih radnika, Burčul je početkom ovog tjedna, svega nekoliko dana prije isteka mandata, smijenjena s tri glasa Upravnog vijeća.

Za ravnateljicu Centra za socijalnu skrb Zadar imenovana je 2015. godine, a na to je mjesto prešla s v.d. funkcije koju je preuzela nakon Sanje Paleka. Ni Paleka ni njezina prethodnica Danijela Jadrijev nisu uspjele odraditi mandat do kraja, a jedan od ravnatelja zadarskog centra, Miroslav Josip Biloglav, čak je završio u zatvoru. Sudeći po svim ranijim događanjima, ravnatelj zadarskog Centra za socijalnu skrb nije nimalo prestižno radno mjesto.