Policijski službenici Prve policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 18-godišnjim Zadraninom zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo prijetnje na štetu zadarskog internetskog portala.

U namjeri da zastraši novinare, on je u utorak oko 18:30 sati preko društvene mreže Facebook poslao prijeteću poruku kako će na redakciju portala baciti molotovljev koktel. Ubrzo nakon upućenih prijetnji osumnjičenik je lociran, te je već sutradan pronađen i uhićen.

- Pretragom nisu pronađena sredstva kojima bi prijetnja mogla biti izvršena, a osumnjičenik je otprije poznat policiji po kaznenim djelima protiv imovine te remećenju javnog reda i mira, obznanio je na konferenciji za medije šef krim policije Bore Mršić.

Nakon dovršenog krim istraživanja 18-godišnjak je sinoć predan pritvorskom nadzorniku PU zadarske. Nadležnom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava zbog kaznenog djela prijetnje koja je počinjeno prema novinaru u vezi s njegovim poslovima, a za koje je Kaznenim zakonom predviđena kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina.