Hrvatska turistička zajednica osvojila je prestižnu nagradu Grand PRix Hrvatske udruge za odnose s javnošću u tijelima državne vlasti Republike Hrvatske za projekt „Fotoreporter Svjetskog nogometnog prvenstva Yuri Cortez u sedmodnevnom posjetu Hrvatskoj". 

Podsjetimo, Yurija hrvatska javnost pamti kao čovjeka kojeg su Vatreni "oborili" na travnjak nakon što su ušli u finale Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji. U rujnu prošle godine boravio je na zadarskom području, kada je s morskih orgulja slikao najljepši zalazak sunca.

- Ovim smo projektom produljili efekt popularnosti naše zemlje na inozemnim tržištima nakon odličnog nastupa hrvatske nogometne reprezentacije na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji. Brojne objave u inozemnim i domaćim medijima, kao i brojne objave na društvenim mrežama, potvrđuju da smo u tome i uspjeli. Nagrada HUOJ-a za nas predstavlja satisfakciju i motiv za daljnji rad jer je riječ o potvrdi struke da znamo pravovremeno reagirati i provoditi kvalitetne komunikacijske projekte, poručio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristijan Staničić zahvalivši se svom timu unutar HTZ-a, ali i svim djelatnicima sustava turističkih zajednica koji su omogućili da Hrvatska i hrvatski ljudi ostanu u lijepom sjećanju obitelji Cortez.

Lijepa vijest o nagradi stigla je i do samog Corteza koji je još jednom izrazio veliku zahvalnost na gostoprimstvu: 

- Hvala svim ljudima koji su boravak moje obitelji u Hrvatskoj učinili posebnim i nezaboravnim doživljajem. Možete biti sigurni da u nama imate ambasadore hrvatskog turizma te da ćemo u svakoj prilici promovirati Hrvatsku kao prelijepu zemlju ljubaznih domaćina, izjavio je Cortez, dodavši kako će našu zemlju sigurno opet posjetiti.

Svečana dodjela nagrada održana je sinoć u Kaptol Boutique Cinema, gdje su dodijeljene nagrade u 10 kategorija, kao i posebne nagrade za razvoj struke, za najbolju agenciju za odnose s javnošću, za komunikatora godine te za antikomunikatora godine.