Na Sveučilištu u Zadru u subotu 16. ožujka s početkom u 10 sati u Svečanoj dvorani održat će se 6. Zadarski lingvistički forum pod nazivom „Jezik i komunikacija u višejezičnom društvu". Cilj je ovog javnog stručno-popularnog događanja upoznavanje zainteresiranih s različitim vidovima višejezičnosti te njenom važnosti u današnjem društvu.

U sklopu događanja kratko će se predstaviti i preddiplomski studij Language and Communication in a Multilingual Society / Jezik i komunikacija u višejezičnome društvu, koji je pokrenut prošle godine na Odjelu za lingvistiku Sveučilišta u Zadru. Radi se o sveučilišnom preddiplomskom dvopredmetnom studiju koji se izvodi (i) na engleskom jeziku.

Studij uključuje i učenje drugog i trećeg stranog jezika po izboru (od toga jednog neindoeuropskog) tijekom cijelog studija te praktičan rad, odnosno sudjelovanje u provođenju istraživanja. Predviđen broj studenata (do 20 po godini) omogućuje individualiziran i rad u malim grupama te stavlja naglasak na razvijanje specifičnih interesa pojedinaca u području jezikoslovlja.