Prilikom iznošenja statistike Policijske uprave zadarske za 2018. godinu, načelnik Anton Dražina na novinarski je upit otkrio kako se od ukupno evidentiranih 2.226 kaznenih djela tri slučaja odnose na događaje u kojima su policajci bili u ulozi osumnjičenika.

Kako doznajemo iz neslužbenih izvora, dva su iz domene kriminaliteta na štetu mladih i obitelji. Jedna kaznena prijava na kraju je odbačena, dok se druga odnosi na slučaj iz Sv. Filipa Jakova. U nedjelju, 19. kolovoza, 41-godišnji policajac je pod utjecajem alkohola napao svoju suprugu, a potom kroz prozor spavaće sobe pucao iz službenog pištolja. Udaljen je iz službe.

Iz redova zadarske policije prošle je godine suspendiran i 45-godišnjak. Njega se sumnjiči da je u noći s petka na subotu, 21. srpnja, bludničio nad 18-godišnjakinjom kojoj je za vrijeme radnog vremena ponudio prijevoz iz centra grada do odredišta. Iako je povezan s mladom osobom, ovaj slučaj spada u domenu općeg kriminaliteta kao kazneno djelo protiv spolne slobode.

Prema podacima koje je iznio načelnik Dražina, u prošloj godini provedena su i 34 disciplinska postupka nad službenicima PU zadarske od čega je 21 predstavljao teže, a 13 lakše povrede službene dužnosti.