Općinsko državno odvjetništvo podignulo je optužnicu protiv mještanina Gornjeg Karina, osumnjičenog da je u drugoj polovici prošle godine počinio četiri krađe na području zadarskog zaleđa.

Prva od njih dogodila se u Benkovcu, gdje je kroz otključana ulazna vrata ušao u obiteljsku kuću tamošnjeg poduzetnika i sa stolića u dnevnom boravku uzeo smotuljak novčanica u kojem je bilo 6.000 kuna.

U kolovozu je između 16 i 20 sati u mjestu Rodaljice došao do obiteljske kuće, te nakon što se dozivanjem ukućana uvjerio da u istoj nema nikoga, ušao kroz pritvorena balkonska vrata u prizemlju, te iz novčanika koji se nalazio u dnevnom boravku uzeo i za sebe zadržao novčani iznos od 550 kuna te sa stola u istoj prostoriji mobitel marke "Samsung A5" vrijedan 4.450 kuna.

I u Šopotu je na katu obiteljske kuće uporabom alata izrezao zaštitnu mrežicu za insekte na otvorenom i nezaključanom prozoru, te kroz tako nastali otvor ušao u unutrašnjost u spavaću sobu, gdje je po ormarima ispreturao stvari, a potom izašao iz spavaće sobe u hodnik te guranjem otvorio zaključana sobna vrata. Kako nije pronašao novac niti vrijedne predmete pogodne za otuđenje, izašao iz navedene kuće ne otuđivši ništa.

U Vukšiću je iskoristivši odsutnost vlasnika ušao u unutrašnjost na katu kuće te sa stolića u hodniku uzeo zlatni lančić s privjeskom križa i sidra. No pravi plijen pronašao je u spavaćoj sobi - u ladici u ormaru pronašao je 16.000 kuna, a u limenoj kutije u drugom djelu ormara 3.000 e ura i oko 14.000, čime je vlasnike oštetio za ukupno 52.000 kuna.

Odvjetništvo je zatražilo da se okrivljeniku, koji je nezaposlen i već osuđivan, izreče jedinstvena kazna zatvora u trajanju od dvije godine.