Policijski inspektori Odjela kriminaliteta droga dovršili su istraživanje nad 39-godišnjakom, kojeg se sumnjiči za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama.
Naime, tijekom kriminalističkog istraživanja kod kojeg je pronađeno 106 grama droge kokaina. Droga mu je oduzeta, a 39-godišnjak je uz kaznenu prijavu zbog neovlaštene proizvodnje i prometa predan pritvorskom nadzorniku PU zadarske, a potom je doveden sucu istrage Županijskog suda u Zadru. Određen m u je istražni pritvor u trajanju do 30 dana. Droga je bila namijenjena tržištu na kojem bi se prodajom zaradilo 50-ak tisuća kuna.

Također su dovršili kriminalističko istraživanje nad 28-godišjakom, kod kojeg je pronađeno 242,7 grama marihuane i digitalna vaga namijenjena preciznom mjerenju.
Droga i vaga su mu oduzete, a protiv 28-godišnjaka je državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. Vrijednost trave, također namijenjene tržištu, bila bi 24 tisuće kuna prema važećim cijenama.

Prvi od uhvaćenih dilera je sa šireg zadarskog područja i otprije je poznat policiji dok je drugi iz Zadra ali još nije zaveden u policijskom biltenu.