Povodom „Dana ružičastih majica" koji se svake godine obilježava zadnje srijede u mjesecu veljači, a koji je posvećen prevenciji vršnjačkog nasilja, provedene su aktivnosti iz lokalnog preventivnog projekta „Sigurno ponašanje djece na internetu". U okviru ovih aktivnosti održana su predavanja u OŠ „Zemunik" i OŠ „Vladimira Nazora" Škabrnja te parlaonice u OŠ „Bartola Kašića" Zadar.

Tijekom predavanja policijski službenici za prevenciju Ureda načelnika Policijske uprave zadarske educirali su učenike sedmih razreda navedenih škola o nedopuštenim ponašanjima i opasnostima s kojima se mogu susresti kada koriste društvene mreže.

Posebna je pažnja posvećena sprječavanju svih oblika nasilja s posebnim osvrtom na sprječavanje vršnjačkog nasilja putem modernih tehnologija tzv. Cyberbullying među djecom i mladima te na važnost prijavljivanja svake vrste nasilja.

Učenici su aktivno sudjelovali u provođenju predavanja, izlagali su svoja razmišljanja o prednostima i nedostatcima korištenja društvenih mreža..

Aktivnosti u OŠ Bartola Kašića obuhvatile su predavanja policijskih službenika za prevenciju, predavanja liječnika i psihologa iz Službe za mentalno zdravlje Zavoda za javno zdravstvo, te parlaonice u kojima su učenici okupljeni u dvije skupine branili svoje teze „Djeci treba dozvoliti neograničeno korištenje interneta" odnosno „Djeci treba zabraniti korištenje interneta". Parlaonice su završile sa pitanjem: „Jeste li sigurni da stvarno želite da vam se zabrani korištenje interneta?", upućenim učenicima koji su branili ovu tezu. U završnoj riječi većina učenika se složila da bi bilo dobro da im se ograniči vrijeme provedeno na internetu.

Nakon parlaonice učenici su nastavili aktivnosti pod nazivom „Mali i veliki u borbi protiv vršnjačkog nasilja" kojom prilikom su stariji učenici obučeni u ružičaste majice, držeći za ruke mlađe učenike koji su nosili ružičaste balone poslali poruku „Mi vas štitimo"

Nositelj projekta Sigurno ponašanje djece na internetu je Vijeće za prevenciju kriminaliteta na području Zadarske županije, a aktivnosti se nastavljaju danas u OŠ „Šimuna Kožičića Benje" u Zadru i to provođenjem edukativnih predavanja policijskih službenika učenicima sedmih razreda.