Više od dva mjeseca nakon održavanja izbora za vijeća mjesnih odbora u Gradu Zadru nisu konstituirana dva od njih - Silba i Jazine I. I dok za Silbu nije niti bilo zainteresiranih kandidata, u Jazinama I mandate su dobile tri liste - HDZ-ova, Zadarski blok i Nezavisna lista Borisa Marina. S obzirom na podjelu mandata (3-2-3) tražio se koalicijski sporazum, koji nije postignut niti nakon tri sjednice, čime je iscrpljena mogućnost dogovora pa se mora ići na nove izbore.

Kada će izbori ponovno biti provedeni još uvijek sa sigurnošću ne znaju niti u Gradu Zadru. Ipak, pojavila se mogućnost da se zbog smanjenja troškova oni provedu tek u svibnju.

- Zasad ne možemo reći konkretan termin održavanja izbora, no u kontaktima s DIP-om razmatramo mogućnost povezivanja s izborima za Europski parlament. Izvijestit ćemo javnost čim budemo imali točnu informaciju, odgovorili su nam iz Grada Zadra.

Izbori za Europski parlament zakazani su od 23. do 26. svibnja. Prihvati li se inicijativa iz Grada, birači će na Silbi i u Jazinama I istog dana birati najnižu razinu vlasti - mjesni odbor, te najveću - Europski parlament.