Nakon upozorenja kako je policija počela pojačano nadzirati promet gradskim mostom i kažnjavati bicikliste, iako na mostu nema istaknutog prometnog znaka o tome da se radi o pješačkoj zoni, komunalne služe jutros su postavile znakove zabrane svih vrsta prometa te pješačke zone.

Za one koji nisu bili upućeni, promet mostom, ali i Poluotokom, zabranjen je za sve vrste vozila osim za dječja prijevozna sredstva kojima upravljaju djeca do navršene sedme godine života. Ako vozite bicikl, pri dolasku na pješačku zonu morate sići s bicikla i gurati ga do željenog mjesta.

Most je najfrekventnija točka na kojoj je bilo lako „upecati" neoprezne bicikle. No „kultura" vožnje bicikla po gradu stara je desetljećima i teško je vjerovati da će ju iskorijeniti dodatni znakovi zabrane.

Od početka godine PU zadarska kaznila je na gradskom mostu 15 biciklista, zbog prekršaja iz članka 12. st. 4. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, kažnjivo po članku 12. st. 8. citiranog zakona (novčana kazna u iznosu od 500 kuna).

Još jučer, kako je vidljivo na našoj fotografiji, kazne su se pisale iako nije bilo istaknutog prometnog znaka.