Kako je poništen prethodni natječaj javne nabave za izvođenje radova na rekonstrukciji OŠ Krune Krstića, područne škole Ploče, jer se javio samo jedan ponuđač sa cijenom višom od procijenjene u nabavi, Grad Zadar je nacrt dokumentacije o nabavi 14. veljače 2019. g. stavio na prethodno savjetovanje sa zainteresiranim gospodarskim subjektima u trajanju do 22. veljače 2019. godine, na internetskim stranicama EOJN RH.

Namjera je bila započeti s radovima na rekonstrukciji tijekom proljeća i ljeta, kao bi obnovljena i proširena škola bila spremna za prihvat učenika na početku školske godine 2019./2020. Nakon poništenja natječaja javne nabave, Grad je osigurao dodatna sredstva te se natječaj ponavlja u nastojanju da se održe isti rokovi izgradnje i da škola bude spremna do početka školske godine, objavljeno je na stranicama Grada Zadra.

Da je grad osigurao dodatna sredstva tijekom trajanja prvog natječaja i prihvatio ponudu jedinog ponuđača. Krekić avangarda, radovi su mogli početi dovoljno rano da djeca od jeseni krenu u obnovljenu školu. Ovako će se sredstva na kraju potrošiti, ali zgrada neće biti dovršena do jeseni.

Postojeća zgrada će promijeniti svoje vanjske gabarite. U prizemlju će se dograditi 4 učionice (do sada su bile samo dvije). Vanjski zidovi će biti toplinski izolirani, kao i ravni krov, promijenit će se vanjska stolarija, a škola će dobiti i novi glavni ulaz s novim stubištem, sanitarnim prostorima i spremištem, te polivalentnu dvoranu za tjelesni odgoj i kulturna događanja, koju će moći koristiti i mjesni odbor za različite potrebe. Učionice su projektirane za maksimalni kapacitet od 100 učenika. Također, bit će prilagođena osobama s invaliditetom i smanjene pokretljivosti.