Općinsko državno odvjetništvo u Zadru jučer je podnijelo žalbu protiv rješenja Izvanraspravnog vijeća Općinskog suda u Zadru kojim se ukida istražni zatvor protiv Darka Kovačevića "Daruvarca", nepravomoćno osuđenog za prijetnju i nanošenje teških tjelesnih ozljeda 18-godišnjoj Zadranki.

- Ovo državno odvjetništvo smatra kako u konkretnom predmetu postoje okolnosti zbog kojih je bilo moguće i potrebno odrediti predložene mjere opreza, te da njihovo trajanje sukladno zakonskim odredbama nije ograničeno rokovima trajanja istražnog zatvora, stoji u obrazloženju žalbe.

ODO je prethodno, tijekom dana, zaprimilo rješenje Izvanraspravnog vijeća kojim se ukida istražni zatvor protiv okrivljenika te odbija prijedlog Općinskog državnog odvjetništva u Zadru za određivanjem mjera opreza okrivljeniku. Daruvarac je u nedjelju izašao na slobodu i tom prilikom vraćeni su mu svi osobni dokumenti. Od žrtve ga više ne dijeli mjera opreza zabrane približavanja, a nema niti obvezu redovnog javljanja nadležnim tijelima. Ova je odluka izazvala novo ogorčenje javnosti u slučaju koji je šokirao građane Hrvatske.