Iz Općine Poličnik pozvali su predstavnike medija da u ponedjeljak prisustvuju početku radova na izgradnji vodovodne mreže predjela Baričevići u naselju Murvica. 

- Projektom je predviđeno izgraditi cca 1800 m nove vodovodne mreže (ductile DN 125 mm u duljini od 1415 m, ductile DN 100 mm u duljini od 325 m i čel. pocinčane cijevi DN 50 mm u duljini od 55 m). Izvođač radova je Đurkin d.o.o. Čakovec, a nadzor nad izgradnjom obavljat će Gin Company d.o.o. Zadar. Radovi se prema ugovoru trebaju završiti u roku 6 mjeseci, istaknuo je općinski načelnik Davor Lončar u elektronskoj pošti medijima. 

No s iste adrese s koje je stigao poziv, izostao je odgovor na naš upit poslan prije više od mjesec dana kada su nam se stanari drugog dijela Murvice, Ulice kneza Borne, požalili kako nemaju informacije o tome kada će konačno dobiti vodovodnu mrežu. 

Za razliku od nadležnih u Općini, iz Vodovoda su nam ažurno odgovorili da je od njihove strane izrađeno tehničko rješenje i ugovor o financiranju s Općinom Poličnik, te će se s radovima početi nakon potpisa istog. Na jednostavno pitanje "kada će to biti", u Općini su odlučili ne odgovoriti. Stoga ih ovim putem podsjećamo na odgovornost prema medijima, ali i prvenstveno prema svojim mještanima.