ZADAR- Na Mocirama, iznad škole Šimuna Kožičića Benje počela je gradnja još jednog stambenog kompleksa na parceli od 4000 metara četvornih.

Teren je ugovorom o prijenosu 14. srpnja 2017. dotadašnji vlasnik Mladen Ninčević prodao svom poslovnom partneru Didier Joseph Alberic De Witte iz Dominikanske Republike, vlasniku tvrtke Mocire stanovanje.

Početkom 2018. godine dolazi do novog razdruživanja te se osniva tvrtka Projekt Mocire. Ta tvrtka čiji je osnivač Thomas Fernand R. De Witte iz Belgije, jedini osnivač. Kao zastupnik pojavljuje se i Dider de Witte, investitor u nekretnine. Adresa sjedišta jedne i obje tvrtke u Zadru je ista. Projektnu dokumentaciju za stanove veličine od 23 do 103 metra četvorna izradila je arhitektica iz Pakoštana, Francesca Gotovina. Projekt potpisuje tvrtka Metapolis čije su suvlasnice punim imenom Maria Francesca Piscitelli Gotovina te supruga bivšeg vlasnika Sarah-Jane Ninčević. Za ovaj projekt Ninčević je dobio građevinsku dozvolu 2015. godina a zbog roka valjanosti, gradnja je prijavljen u listopadu 2017. godine.

Sudeći prema stanju na gradilištu na kojem je angažirana splitska tvrtka A3 (to im je treće gradilište stambene gradnje u Zadru), radovi su počeli tek lani. Stanovi se prodaju po relativno umjerenoj cijeni od 1700 eura preko agencije Centar nekretnine.