Nakon usvajanja prijedloga na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća, Grad Zadar oglasio je danas prodaju nekretnine na Malom Ižu.

Ukupna površina gradske imovine u Komoševoj iznosi 572 m2, od čega kuća 315 m2, dvorište 149 m2, drugo dvorište 95 m2 i spremište 13 m2. Početna cijena postavljena je na 2.140.000 kuna. 

Riječ je o zgradi koja je do 50-ih godina radila kao škola, zbog čega je prodaja izazvala brojne kritike oporbenih vijećnika.

- Zapuštenu imovinu želimo aktivirati, a ne da bude kao zgrada stare tehničke škole. Ako će se u Malom Ižu zaposliti dvoje ili pet ljudi, ako dođe koja obitelj, onda je to dobro. Ovako raspravljamo za ništa. Da bi mi dali 10 milijuna kuna za uređenje te zgrade, a da nam služi za ništa. Hoće li to biti obiteljska kuća ili boutique hotel, daj bože, ako razmišljamo unazad, ostat ćemo kao što je tehnička škola ostala ruglo, poručio im je zadarski gradonačelnik Branko Dukić.

Licitacija za nekretninu na Malom Ižu trajat će 30 dana, a pravo sudjelovanja imaju sve fizičke i pravne osobe koje su na žiro račun Grada uplatili jamčevinu u iznosu od 5% početne cijene.