ZADAR - Tko je vidio raditi po jugu pa još i subotom. Tako bi se moglo protumačiti stanje radova na raskrižju Jazina kojih su građani Zadar taoci od početka ove godine.
Početkom ovog tjedna je najavljeno kako će se zatvoriti još jedan kolnički trak prema Gradu iz kojeg se ne može nego li preko Foše, jer su u pitanju završni asfalterski radovi. Rok je do 6. veljače. Današnji dan u nizu kišovitih nije iskorišten. Sutra je nedjelja. A gradilište raskopano i u vožnji se može vidjeti kako su radovi tek posljednjih dana buknuli. Daleko je to od pripreme za polaganje asfaltnog sloja. No, kako smo od izvođača radova naučili da asfaltiraju na dan pred Badanjak ili po kiši uoči utrke Wings for life, ne treba biti zabrinut. Samo, šteta propuštene radne subote.

I ne treba izvođačima radova a ponajmanje Hrvatskim cestama kao investitoru gledati svaku - ipak su oni uložili 50 milijuna kuna u obnovu državnih cesta u Zadru, podatak je kojeg je iznio pročelnik za graditeljstvo Darko Kasap. Sarađen je s njima ugovorio posao od 32 milijuna kuna, plus PDV. Ali bilo je to 2016. kada je proveden natječaj i nakon poništene odluke, Hrvatske ceste su ponovno odabrale tvrtku Sarađen iz Stankovaca.

Uvijek ima i mogu se naplatiti dodatni radovi.  Hrvatske ceste informirat će o tome javnost kada se završi ovaj veliki posao krajem svibnja. Ako ne bude nastavka nakon ljeta.
Iz Hrvatskih cesta, međutim, nisu jučer reagirali na naš upit o tome tko je kriv i odgovoran za izlijevanje materijala s gradilišta Jazina u more. Nitko se nije očitovao zbog čega je netko kao u pjesmi "Da je meni cimentati more", to u stvarnosti napravio.