Zadarski turizam bila je tema današnje oštre rasprave između gradonačelnika Branka Dukića i SDP-ove vijećnice Irene Dragić.

Povod je bio odgovor gradonačelnika na pitanje novog gradskog vijećnika Daniela Radete o posjetu gradske delegacije Turskoj. Mi možemo samo sanjati ono što smo tamo vidjeli, ali moramo sanjati, napomenuo je Dukić.

- Imamo bogomdani grad, položaj, more. Prije 10 godina trebali smo imati sadržaje kakve danas ima Turska. Vi ste u induciranoj komi što se tiče turizma. To se vidi po projektima hotela Zagreb i Hyatt Maraska. Čovječe, probudite se! Idemo prvo vidjeti što je s onim što imamo, a kad to riješite, onda putujte dalje, uputila je kritiku Dragić.

Gradonačelnik Dukić svalio je potom ponovno odgovornost na oporbu i njihovu "dobrodošlicu" investitorima.

- Vidim da ste u sve upućeni pa tako i u turizam. Rekao sam da sanjam jer sam htio pohvaliti nešto hvalevrijedno. Razlika u odnosu na Tursku je to da smo u Zadru sumnjičavi, kritični prema svemu i ne damo investitoru da se pokrene. Ako želite nešto, morate nešto i dati. To je boljka svih onih raprava o Marasci. Otvoreno ću reći - u jednom ste dijelu vi krivi za to, rekao je gradonačelnik.

- Predsjednici je kriv Franjo Josip, a vama je kriv SDP koji u Zadru nikada nije bio na vlasti. Nevjerojatno je što sve čujemo s ove govornice, replicirala je Dragić.