Općina Poličnik raspisala je natječaj za zapošljavanje troje novih pročelnika upravnih odjela - za poslove Općinskog načelnika, pravne i opće poslove lokalne samouprave i društvene djelatnosti, za financije, proračun i nadzor, javnu nabavu i EU fondove te za gospodarstvo, komunalno gospodarstvo, prostorno uređenje i zaštitu okoliša. Time ova općina postaje jedna od rijetkih koja više neće imati jedinstveni upravni odjel, koji je brinuo o svim spomenutim poslovima. Susjedne općine poput Sukošana, Bibinja, Pakoštana... redom imaju jednog pročelnika, dok je jedan od rijetkih primjera razgranate općinske uprave Vir.

- Općina Poličnik diže se na veću razinu razvoja i potrebni su nam kvalitetni profesionalci koji će preuzeti dio odgovornosti i nastaviti putem što smo ga zacrtali. Ponavljam, trebaju nam prije svega stručni, odgovorni ljudi koji će biti dodatna vrijednost Općini, komentirao nam je jutros načelnik Davor Lončar.

Općina je krajem prošle godine donijela odluku o formiranju novih odjela, "sukladno područjima
i opsegu poslova, ustrojstvenoj povezanosti i potrebi učinkovitog obavljanja poslova, rukovođenja i odgovornosti u radu". Upravni odjel za poslove Općinskog načelnika tako će obavljati stručne, savjetodavne, protokolarne i upravne poslove, koordinirati rad između upravnih tijela Općine, voditi evidenciju i likvidaciju polica osiguranja imovine i zaposlenika, poslove održavanja službenih automobila, primati stranke i telefonske pozive,, itd.

Upravni odjel za financije, proračun i nadzor, javnu nabavu i EU fondove obavljat će poslove oko proračuna, knjigovodstva, javne nabave i sl, a Upravni odjel za gospodarstvo, komunalno gospodarstvo, prostorno uređenje i zaštitu okoliša vodit će evidenciju o poslovnim zonama Općine,
poticati razvoj malog gospodarstva, pružati stručnu pomoć potencijalnim ulagačima i sl.

- Jedan od razloga dodatnog zapošljavanja su i novi projekti za koje smo dobili sredstva, zbog kojih je ove godine proračun povećan na čak 47 milijuna kuna. U Poslovnoj zoni počela je izgradnja Edukativno-obučnog i proizvodnog centra za med, vrijednog 20 milijuna kuna, za koji smo dobili bespovratna EU sredstva. Kada se on završi također ćemo trebati nove ljude koji će ga voditi. Također, dobili smo tri milijuna kuna za gradnju ceste Poličnik - Lovinac, koja kreće čim se poboljšaju vremenske prilike, najavljuje Lončar, koji kaže da su sredstva za plaće u proračunu osigurana.

Inače, u prošloj godini općina je za bruto plaće zaposlenika izdvajala 2, 4 milijuna kuna, a ove je godine u ovoj stavci planirana potrošnja 3,1 milijuna kuna. Služba se zasniva na neodređeno vrijeme, uz obvezni probni rad od tri mjeseca, a pisane prijave na natječaj primaju se u roku od osam dana od objave natječaja, odnosno do 2. veljače.