Na devetu godišnjicu smrti zadarskog nadbiskupa Ivana Prenđe u petak 25. siječnja, misu za blagopokojnog 68. zadarskog nadbiskupa u katedrali sv. Stošije u Zadru predvodio je zadarski nadbiskup Želimir Puljić. Mons. Prenđa bio je 112. pastir u 17 stoljeća Zadarske Crkve, a zadarski ordinarij bio je od 1996. do 2010. g.

- Nadbiskup Ivan trudio se služiti evanđelju nade. U Augustinovom duhu te u duhu svoga gesla „Ljubiti Crkvu" volio je Zadarsku nadbiskupiju. Nošen misijskim žarom svetoga apostola Pavla, čije obraćenje liturgija spominje na godišnjicu njegove smrti, i nadbiskup Prenđa htio je „biti svima sve", kako izvješćuju Djela apostolska, rekao je mons. Puljić u propovijedi koju je naslovio „Biskup nije privatni vjernik, nego javni svjedok vjere".

Istaknuo je da biskupovu ulogu opisuju tri glagola: biti budan, bdjeti i nadgledati. Svi koji su poznavali i surađivali s mons. Prenđom, osvjedočili su se da je te odlike imao i nadbiskup Prenđa. Krasila ga je velika bliskost puku, osobni kontakti s narodom i svim razinama društvene zajednice, podizanje u nadi Božjom utjehom i ohrabrivanje vedrinom. Imao je veliku ljubav za svećenike i dušom je uvijek ostao očinski odgojitelj s ljubavlju koja je bila konkretno življena u odnosu s klerom, istaknuo je nadbiskup Puljić.

Mons. Prenđa počeo je svoju nadbiskupsku službu 1990. g. kao biskup koadjutor u teško vrijeme Domovinskog rata kad je veliki dio Nadbiskupije okupirao srbijanski agresor a puk je bio prognan i u izbjeglištvu. U poraću je bio obnovitelj stotinu srušenih crkvenih zdanja, crkava i župnih kuća diljem Zadarske nadbiskupije za koja je, kako bi proces obnove bio ubrzaniji i povratnički puk čim prije mogao ići u obnovljene župne crkve, i osobno išao u svijet tražiti sredstva od dobročinitelja i crkvenih organizacija za pomoć Crkvi.

Na kraju mise mons. Puljić i svećenici pomolili su se nad grobom mons. Prenđe u pokrajnjoj lađi katedrale gdje se nalazi grobnica zadarskih nadbiskupa, a nakon mise to je učinio i puk zahvalan za tog uzornog pastira Zadarske Crkve.