Opća bolnica Zadar izvijestila je kako su zbog pojavnosti sezone gripe u općoj populaciji, koja je u tijeku, privremeno obustavljene posjete bolesnicima na Odjelu za anesteziologiju, reanimatologiju i jedinicu intenzivne medicine (tzv. JIL), te svim odjelima Službe za interne bolesti (Pulmologija, Endokrinologija, Hematologija, Intenzivna interna skrb, Gastroenterologija, Kardiologija, Nefrologija, Koronarna jedinica).

- Za sve dodatne informacije molimo Vas da se javite osoblju odjela na kojem je hospitaliziran bolesnik, a koji će vas uputit u način i vrijeme informiranja o stanju bolesnika, priopćio je ravnatelj bolnice dr. Željko Čulina, koji je odluku donio u konzultaciji s predsjednikom Povjerenstva za sprečavanje i suzbijanje infekcija povezanih sa zdravstvenom skrbi dr. Borisom Dželalijom.

Posjete na svim drugim odjelima su ograničene na jednu zdravu odraslu osobu po bolesniku, u vremenskom trajanju od najviše 15 minuta.

- Primjenom ovih protuepidemijskih mjera smanjujemo mogućnost prenošenja virusa gripe na imunokompromitirane bolesnike unutar Bolnice, poručuje Čulina.