Nakon što je već kažnjen zatvorom u trajanju od jedne godine i dva mjeseca zbog počinjenih krađa, 29-godišnji Zadranin, otac troje maloljetne djece, ponovno je na sudu osuđen zbog niza krađa koje je počinio u jednom jedinom objektu - poznatom caffe baru na Puntamici.

Kako je ovih dana objavljeno na stranicama Ministarstva pravosuđa, on je u razdoblju od veljače do travnja 2013. godine triput provaljivao u isti kafić. Prvi put je uporabom metalne poluge u 2 sata u noći otvorio vrata skladišta a zatim i zaključanu ladicu šanka, iz koje je uzeo i za sebe zadržao četiri konobarska novčanika u kojima se nalazilo sveukupno 1.600 kuna. Nakon samo pet dana u isto vrijeme u noći je kamenom razbio staklo na stražnjim kliznim vratima objekta i opet se namjerio na konobarske novčanike u kojima se nalazilo sveukupno 1.200 kuna. Nakon dva mjeseca zatišja ponovno je kamenom razbio duplo staklo na kliznim vratima objekta i iz novčanika ukrao 1.200 kuna.

U svojoj obrani provalnik je priznao djela, ali i naveo kako mu je vlasnik bio dužan preko 7.000 kuna za keramičarske radove koje je obavio te za konobarenje na Novu godinu, za što mu je obećano 1.500 kuna.

Neumornog lopova sudac je osudio na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od jedne godine uvjetno, pa se kazna neće izvršiti ako isto djelo ne počini u roku od tri godine te ako oštećenom vlasniku ne plati 8.500 kuna za ukradeni novac i troškove popravka na objektu.