Početkom ove godine u kojoj je došlo do spajanja općinskih i prekršajnih sudova, Općinski sud u Zadru ima novi kadrovski ustroj u kojem je raspoređeno 15 pridošlih sudaca.
U Kaznenom odjelu je 13 sudaca i jedan savjetnik, nakon što je sudac Tomislav Šimić 1. siječnja napustio zadarski sud. Osim što je kadrovski pojačan, taj važan odjel zadarskog suda od ove godine je na jednom mjestu – u zgradi u Tuđmanovoj ulici, gdje se proširio na prostor Prekršajnog suda. Do sada je Kazneni odjel djelovao na dvije adrese čega je dolazilo ne samo do fizičke već i pravne zbrke.
Parnični (građanski) odjel je najbrojniji s 15 sudaca i dvoje savjetnika u zadru gdje mu je predsjednik sudac Tomislav Bago. Na Ovršnom odjelu ostala su dva suca i čak petero savjetnika od kojih su neki, kao Denis Klarendić viši sudski savjetnici. On je ujedno i glasnogovornik Općinskog suda u Zadru kojem je predsjednica sutkinja Ana Mišlov.
Za izvanparnične postupke i ostavine nadležna su dva suca i dva savjetnika. Zemljišno – knjižni odjel, vjerovali ili ne, ima samo jednog suca i čak osmero savjetnika. Jedina sutkinja Ivana Klišmanić, ujedno je predsjednica tog odjela te zamjenica predsjednice Općinskog suda.

Umjesto Prekršajnog suda, formiran je Prekršajni odjel sa 8 sudaca, bez savjetnika.
U ispostavi Biograd su dva suca i jedna savjetnik, u Benkovcu troje suca s jednim savjetnikom, dok je u Pagu, uz troje sudaca, isto toliko savjetnika.

Kadrovski podaci, koje smo dobili preko glasnogovornika Klarendića, nisu sukladni podacima na mrežnoj stranici Općinskog suda jer nisu ažurirani u odnosu na izmijenjeni ustroj.

Tek je objavljena službena odluka kako Prekršajni sud u Zadru od 1. siječnja postaje prekršajni odjel.