Gradski odbor SDP-a Zadar tajnim glasovanjem je odlučio kako će umjesto Darka Vrdoljaka, koji je podnio ostavku na mjesto gradskog vijećnika, novi vijećnik SDP-a  biti Daniel Radeta.

- On je bio kandidat na listi. Radi se o vrlo aktivnom članu SDP-a, jednom od dvoje potpredsjednika zadarskog SDP-a koji je zadnje bio nositelj list za MO Poluotok, kazao je predsjednik GO SDP-a  Antun Novoselović.

Radeta kao predsjednik  Udruge iznajmljivača privatnog smještaja, svoj debitantski nastup imat će na sjednici Gradskog vijeća koja će biti održana do kraja siječnja, upravo zbog odluke o visini turističkog paušala.

Vijećnik Radeta imat će što raspravljati o povećanje poreza onima koji se legalno bave iznajmljivanjem  a da se pri tom tolerira tržište neprijavljenih iznajmljivača, koje se taj paušal ne tiče jer nikome ništa ne plaćaju.  

To je samo jedan segment te osjetljive odluka koja još nije izašla na javnom savjetovanju unatoč najavi da će to biti u petak.

Sad već bivši vijećnik Darko Vrdoljak nedavno je progašen "političkim čudom" jer je SDP-u vratio svoj mandat gradskog vijećnika. Taj čin je ispao čuđenje na nacionalnom  uzburkanom tržištu kupovanja mandata, odnosno ljudi, dok je Vrdoljaku to bio najnormalniji postupak jer se radi o iznimno poštenoj osobi.