Gradsko društvo Crvenog križa Biograd na Moru provodi humanitarnu akciju „Pružimo toplinu doma obitelji Persola".

Četveročlana obitelj, koju čine 78-godišnji bračni par Branko i Danica te njihovi odrasli sinovi s poteškoćama i invaliditetom, živi u mjestu Sikovo u trošnoj kućici i bez najosnovnijih uvjeta za život. Nemaju sanitarni čvor i cijeli dan borave u čađavoj prostoriji koja se jedina grije. Spavaju u kamenoj kućici koja nema vrata, a ostali otvori su prekriveni raznoraznim materijalima i namještajem kako bi se zaštitili od vanjskog utjecaja hladnoće, vjetra i kiše. Krov se više ne može nazvati krovom jer veći dio površine više nije prekriven kupama.

Ovom humanitarnom akcijom biogradski Crveni križ želi za stanovanje obitelji osposobiti postojeći objekt, nedaleko trenutnog prebivališta, kojeg treba izvana i iznutra urediti za život. U tijeku je proces legalizacije i adaptacije građevine.

- Trenutno smo u suradnji sa Općinom Sv. Filip i Jakov napravili crnu jamu, Centar za socijalnu skrb Biograd nam je osigurao određena sredstva kojima smo izolirali krov (ploču), pripremamo se za postavljanje krova i fasade te nakon toga krećemo sa unutarnjim radovima (žbukanje, postavljanje podloge za podove, postavljanje pločica, uređenje sanitarnog čvora, te ostali radovi koji su potrebni za uređenje interijera). Ovim putem molimo vas da vođeni osjećajem za humanost i solidarnost pomognete obitelji Persola donacijom unutar svojih mogućnosti, poziva ravnateljica Franka Troskot. 

Donacije mogu biti u vidu građevinskog materijala ili uplatom novčanog priloga. Novčani prilog možete uplatiti na IBAN: HR1024020061500065660 koji je otvoren isključivo za potrebe humanitarne akcije. Ako želite donirati materijal, prethodno ih kontaktirajte kako bi vam rekli koji im točno građevinski materijal treba u trenutku kad se odlučite za donaciju. Akcija traje do 12. ožujka, a sve dodatne informacije možete potražite putem e-maila: crvenikrizbiograd@zd.t-com.hr ili na broj mobitela 0989725991.

- Radovi su u tijeku te se nadamo i vašoj pomoći kako bismo im osigurali siguran i topli dom te mirnu starost i osnovne uvjete za život u što kraćem vremenskom roku. Samo zajedno možemo ostvariti toplinu doma za obitelj Persola, poručuju iz Crvenog križa.