Na današnji dan 1992. godine neprijatelji nisu uspjeli okupirati područje općine Poličnik i presjeći cestu Zadar-Ražanac-Pag, čime su imali namjeru prepoloviti Hrvatsku na dva dijela. Prisjećajući se tih sudbonosnih dana za opstojnost mlade države Hrvatske, Općina Poličnik danas je tradicionalno obilježila Dan obrane.

Tim povodom dostojanstveno, tiho, u molitvi i prisjećanju, brojna izaslanstva položila su cvijeće i zapalila svijeće kod spomen obilježja u Suhovarima. Izaslanstvo Zadarske županije, zamjenik župana Šime Mršić i pročelnik Ivan Šimunić počast su odali zajedno sa izaslanstvom Općine Poličnik, a u ime Splitsko -dalmatinske županije vijenac je položio župan Blaženko Boban.

Polaganje vijenaca, paljenje svijeća i prisjećanje na poginule nastavljeno je u dvorištu crkve sv. Nikole u Poličniku, a sve je popraćeno već tradicionalnim recitiranjem i čitanjem potresnih odlomaka iz vlastitih ratnih knjiga pukovnika Ivice Matešića Jeremije. Sveta misa za poginule koju je predvodio župnik don Damir Juričin služena je u mjesnoj crkvi sv.Nikole.