ZADAR - U gradskoj blagajni planirano je 2 milijuna kuna za uređenje Odjela ginekologije iako Grad Zadar nije osnivač bolnice već Zadarska županija.

Na iznos od 1.2 milijuna kuna koliko je u ovoj godini bilo predviđeno za istu namjenu, dodano je još 800 tisuća kuna te bi se ukupan iznos trebao potrošiti u 2019 kao pomoć zadarskoj bolnici koja će ostatak investicije pokriti iz vlastite blagajne. Bolnica je na ponovljeni natječaj izabrala zadarsku tvrtku Krekić Avangard.

- Sklopljen je ugovor za adaptaciju zgrade s građevinskim poduzećem Krekić Avangard za 2.6 milijuna kuna bez PDV-a. Radovi su u tijeku, a rok izvršenja radova je 150 kalendarskih dana, informacija je koju smo dobili  iz Ravnateljstva.
Na prvi natječaj procijenjene vrijednost radova od 2.7 milijuna kuna bez PDV-a, javile su se dvije tvrtke - Kulić Invest iz Vinkovaca i Inero iz Splita. Prva ponuda u iznosu od 4.5 milijuna kuna bila je previsoka, dok druga od 2,6 milijuna kuna nije udovoljavala traženim uvjetima. Zbog toga je natječaj poništen. Krekić Avangard koji se u pravilu zadarskih natječaja pojavljuje u drugom pokušaju, dao je nižu ponudu u odnosu na Inero koji je konkurirao s iznosom od 3.065.508 kuna.