ZADAR- Nakon punih sedam desetljeća Auto klub Zadar, koji se, naravno, nije uvijek tako zvao ali je bio postojan, mora do kraja godine iseliti s Relje.

To od njih očekuju nadležni iz Grada Zadra koji su sudskim putem dobili u vlasništvo taj prostor. Grad Zadar je jedini koji je svom klubu uzeo prostor, rekao im je nedavno na nekoj vrsti primopredaje Dinko Brkić, direktor Auto kluba Zadar. Ne, mi smo ga dobili sudskim putem, odgovor je onih koji gospodare gradskom imovinom. Grad Zadar kao novi vlasnik namjerava prodati taj teren, kako bi se prema Detaljnom prostornom planu nastavila stambena gradnja na tom dijelu Relje. Dosadašnji graditelji otkupljivali su prostor od vlasnika terena na Reljinim vrtovima koji se i dalje kupuju od strane novih investitora.

Presuda je pravomoćna, iako su iz Auto kluba ulagali žalbe Vrhovnom i Ustavnom sudu. No, nitko nije pobijao presudu na Općinskom sudu koju je donio sudac Marko Baraka. A ona se zasnivala na tome da AK Zadar nije imao papir tadašnje vlasti o dodjeli prostora u kojem su bili 72 godine. Nismo našli taj dokument koji je, nema nikakve sumnje, izdan od tadašnjeg narodnog odbora kako su se zvale vlasti poslije Drugog svjetskog rata, kazao nam je direktor AK Zadar. On je to rekao i na čitanju presude prije pet godina.

AK Zadar kupio je poslovni prostor u zgradi na lokaciji nekadašnje Mljekare.

- Kupili smo ga uz kredit banke, a naša središnjica HAK nam je posudila novac za uređenje, doznajemo od direktora Brkića, koji dodaje kako će se nastaviti boriti za održavanje kluba koji se nalazi na više lokacija.
Uz novu lokaciju u Ulici sv. Vinka Paulskog 32 (zgrada bivše Mljekare, iznad Policije u Murvičkoj ulici), gdje s radom počinju od 2. siječnja, automehaničarska radionica i vozni park sele se u Gospodarsku zonu Murvica Jug.

- Iako nam je žao što moramo otići iz Zrinsko-frankopanske ulice, novi prostor Autokluba Zadar je svega 300 metara udaljen od stare lokacije, poručili su iz AK Zadar.