ZADAR - Ryanair je objavio sezonu letenja za Hrvatsku u kojoj će prvi put zrakoplovi te niskotarifne kompanije povezivati Split i Dubrovnik s Dublinom.

Zračna luka Split, koja će od iduće godine imati znatno proširene i uređene kapacitete putničkog terminala s velikim parkiralištem, primit će najveću niskotarifnu zrakoplovnu kompaniju iz Irske.

Ali ne pod istim uvjetima kao Zadar, kazao je to svojedobno Lukša Novak. Zadarska Zračna luka prije 10 godina u tome je bila pionir a sada su se uvjeti na razini Hrvatske promijenili jer Hrvatska turistička zajednica izdašno sufinancira niskotarifnim kompanijama udruženo oglašavanje. U tom kolaču Ryanair najviše participira. Stoga će on Zadar povezati s još tri nove destinacije u Njemačkoj: Cologne (zračna luka Köln/Bonn), Hamburg and Nuremberg. Već ranije najavljen je Prag kao nova destincija, uvrštene su u red letenja Ryanaira.

Oni su za Zadar ukinuli dvije linije od prije, uveli nove četiri tako da će ih ukupno biti 19 u 2019. Od toga 10 iz Njemačke. Ryanair u red letenja nije uvrstio najatraktivniju liniju iz Zadra za Pariz te Bremen. Lete samo tamo gdje imaju bazu.