Zadarska županija u okviru projekta e-Mobilnost sufinancirat će postavljanje četiri nove punionice za električna vozila. Cilj ovog ulaganja, obrazložio je na današnjem Kolegiju župana pročelnik Lovro Jurišić, bilo je napraviti dostupnijom uslugu koja je sve traženija posljednjim godina, a time i napraviti našu županiju privlačnijom turistima. Zbog toga je ova mjera i bila namijenjena pravnim osobama koje su registrirane za djelatnost pružanja usluga u turizmu ili uslužnu djelatnost, parkovima prirode i nacionalnim parkovima.

Na natječaj su se javila četiri zainteresirana subjekta - Park prirode Vransko jezero, Borik d.o.o., Nacionalni park Paklenica i Turisthotel d.d. Svima njima županija će uplatiti pola od vrijednosti investicije, ukupno 94 tisuće kuna.

Isti odjel proveo je i Javni poziv za prikupljanje prijava fizičkih osoba za sufinanciranje mjera energetske obnove obiteljskih kuća na području Zadarske županije. Ukupno je 37 korisnika u
roku provelo prijavljenu mjeru te dostavilo Zahtjev za povrat uloženih sredstava. Ukupna vrijednost tih zahtjeva iznosi 899.279,50 kuna.