ZADAR- Na FB Vatrogasci naši heroji, objavljeno je kako su Slovenci darovali vatrogasnu opremu Dobrovoljnom vatrogasnom društvu sv. Filip i jakov.

U Celju je izvršena je primopredaja vatrogasne osobne zaštitne opreme od strane vatrogasaca iz Austrije prema vatrogascima DVD-a Sv. Filip i Jakov. Ovo je druga takva njihova donacija koju je uručio zapovjednik regiona Bernhard Konrad članovima DVD-a Damiru Majici i Stipi Batur. U znak zahvale Damir je Bernhardu uručio maketu broda te ukrasne ploče sa slikama crkvi sa Rogova i iz Turnja dar direktorice TZ Općine Sv. Filip i Jakov, Klare Eškinje Glavan. Ovo je još jedan primjer dobre suradnje vatrogasaca koji nema granica. Hvala gosp. Bernhardu i gđi. Klari u ime svih članova DVD-a Sv. Filip i Jakov .
U Svetom Ivan Zelini vatrogasci DVD-a Sv. Filip i Jakov preuzeli su navalno vatrogasno vozilo MAN 8.225, koje je izradila firma MV Vozila. Vozilo je 2004. godište, nadogradnju je izvršila navedena firma, pumpa ziegler normalnog tlaka 16/8, te visoki tlak 40 bara 250 litara sa 40 metara vitla brze navale, dva reflektora na vozilu plus šest oko vozila. Vozilo je opremljeno opremom za gašenje požara, opremom za spašavanje u prometnim nesrećama, otvaranje vrata, pumpama za crpljenje vode, izolacijskim aparatima te drugom opremom. Vrijednost vozila bez opreme od 400 tisuća kuna financirala je Općina Sv. Filip i Jakov uz sufinanciranje vatrogadne zajednice Zadarske županije. Članovi DVD-a Sv. Filip i Jakov se zahvaljuju svima koji su pomogli na bilo koji način da se realizira nabava ovog vozila.
Sad su opremljeni za novu požarnu sezonu i sve nedaće u kojima vatrogasci pomažu.