Jučer je zadarska javnost, putem vijesti iz Policijske uprave zadarske doznala za vandalski čin na autobus Liburnije, dok se dan poslije oglasila sindikaln podružnica tog gradskogi prigradskog  prijevoznika.

Oni su uputili priopćenje koje prenosimo u cijelosti:

Povodom nedavnog napada koji se dogodio u četvrtak, 28.11.2018. oko 21 sat, na autobus Liburnije, na relaciji Zadar - Pakoštane, obavještavamo Vas da ćemo o tome obavijestiti Općinsko državno odvjetništvo, te podignuti kaznene prijave protiv počinitelja zbog ugrožavanja života i zdravlja ljudi, te oštećenja tuđe imovine.

Naime, ovo nije izoliran napad ovakve vrste koji se dogodio na spomenutoj relaciji.
U posljednjem slučaju na autobus koji se kretao, bačena je kanta boje na vjetrobransko staklo vozača, i samo pukom srećom i prisebnošću vozača izbjegnuta je tragedija. Apeliramo na policiju i institucije da pronađu i na primjeren način kaznu počinitelje, jer ponavljamo ovo nije izolirani slučaj. Autobusi se redovno kamenuju, a u tri slučaja je korištena boja na gore naveden način.

U slučaju ponavljanja ovakvih i sličnih situacija, sindikat će organizirati prosvjed. Za vrijeme prosvjeda obustavit će se prigradski i gradski javni prijevoz, sve u cilju zaštite putnika, vozača i imovine.

Sindikalni povjerenik Marin Sikirić