Vlada je na današnjoj sjednici potvrdila prodaju bivšeg vojnog samačkog hotela "Iž" u Zadru tvrtki "Hostel for You" za 11,47 milijuna kuna.

Na natječaju za prodaju 805/1000 suvlasničkog dijela površine 4.399 četvornih metara početna cijena bila je 6,6 milijuna kuna. Zaprimljene su četiri ponude od kojih su tri bile važeće. Antonio plaža ponudila je 8,3 milijuna kuna, Iž 8,6 milijuna kuna, a zadarski "Hostel for you" u vlasništvu Anthonyja Ninčevića ponudio je daleko najviše, 11,47 milijuna kuna, objasnio je državni tajnik u Ministarstvu državne imovine Tomislav Boban.

Bivši hotel na Voštarnici, površine 4525,96 m², uzdiže se na 6 etaža uz depandansu s podrumom, prizemljem i katom. U hotelu Iž ostalo je 97 jednokrevetnih soba, 6 soba za sobarice, dva apartmana, 16 dvokrevetnih soba, hol i recepcija, bar te prostor za razonodu i rekreaciju, restoran s kuhinjom i pomoćnim prostorijama za pripremu i skladištenje namirnica, praonica rublja te gospodarski prostor sa skladištem i toplinskom stanicom.

Prije obnove hotela novi vlasnik, sin poznatog zadarskog poduzetnika Mladena Ninčevića, morat će pričekati okončanje sudskog postupka za ispražnjenje apartmana 118 koji je još uvijek dom hrvatskom branitelju R.U. i njegovoj četveročlanoj obitelji.