I ove godine Hrvatska katolička udruga medicinskih sestara i tehničara Zadar organizira humanitarnu akciju „Vukovaru ZaDar". Istovremeno, obilježava se 23. godina održavanja ove tradicionalne humanitarne akcije. Potrebe obitelji koji žive u teškim socijalnim uvjetima u Vukovaru su svake godine sve veće, kako kažu organizatori.

Županijski pročelnik Bernard Maruna zahvalio se građanima za sve prethodne godine kada su pokazali veliko srce. Uvjeren je da će tako biti i ove godine. Zadarska je županija izdvojila iznos od 10 000 kuna koje će uplatiti izravno Caritasu grada Vukovara. Također, Grad Zadar osigurao je dva autobusa za hodočašće u Vukovar.

- Tamošnja situacija najbolje se vidi, kada se zaista dođe tamo i doživi Vukovar na licu mjesta, rekla je časna sestra Melhiora Biošić.

Predsjednica HKUMST- a Zadar s. Melhiora  iznimno je ponosna što je ova akcija, koja je počela 1996. godine, a svake godine sve jača i jača i ima velik odaziv kod ljudi.

Središnji događaj ovogodišnje akcije bit će kulturno-umjetnička manifestacija koja će se održati 1. prosinca na Narodnom trgu, a između ostalih, nastupat će klapa Bibinje, klapa Donat, Libreto, Ivica Sikirić Ićo, KUD Petrovo polje... Ovaj će događaj omogućiti građanima i izravno sudjelovanje u akciji.

Građani pakete sa namirnicama i higijenskim potrepštinama mogu dostaviti u prostorije Osnovne škole Šimuna Kozičića Benje u četvrtak 29. 11., petak, 30.11. od 8 do 18 h, subotu, 1.12. od 12 do 14 h i ponedjeljak, 3.12. od 7 do 8:30 h.