Da bi se prostor kretanja, boravka i odmora oplemenio, novim projektom uređenja Bedema zadarskih pobuna predviđeno je uređenje platoa sa spomenikom na Bastionu sv. Roka te postavljanje nove skulpture na proširenju kod Vrata sv. Dimitrija.

U projektu uređenja predstavljena je i skulptura koja će krasiti jednu od najprepoznatljivijih gradskih lokacija - riječ je o skulpturi iz lijevane bronce visokoj 2,5 metara. Zove se Odmor, a autor joj je akademski kipar Aldo Krizman.

„Ideja i kiparsko rješenje skulpture dio su arhitektonske ideje da se Bedemi zadarskih pobuna pretvore u pješačku zonu. Skulptura će se postaviti na proširenju uz Vrata sv. Dimitrija u nizu klupa koje su namijenjene sjedenju. Lice skulpture okrenuto je luci.
Kiparska kompozicija sastoji se od tri sjedeće figure. Položajem na klupi i oblikovanjem, figure personificiraju ideju odmora i opuštenosti, a ujedno sugeriraju da je okolina u koju su smještene mjesto socijalizacije običnog čovjeka. Način modelacije, kojim se ljudske figure i klupa spajaju u prostorni crtež, dodatno pridonosi ekspresivnosti ideje", navodi projektant Bogdan Marov.