Grad Zadar za 199.000 kuna nabavlja kamene stupiće koji će biti postavljeni na nogostupu uzduž bedema kako bi onemogućili parkiranje vozila.

Nakon što su bedemi došli pod zaštitu UNESCO-a a nogostup su Hrvatske ceste popločali bračkim kamenom, konzervatori su tražili da se prekine praksa parkiranja uz zidine. Iz gradske uprave prije ljeta su stavili limenu zaštitnu ogradu, tzv. new jersey koja je za vrijeme olujnog juga završila na kolniku. Stoga je bilo krajnje vrijeme za kamene stupiće kakvi su u kratkom roku, u režiji Županijske lučke uprave, postavljeni uz šetnici u uvali Jazine da se spriječi parkiranje na bračkom kamenu.

Prema natječaju, kojeg je objavio Grad Zadar, radovi za postavljanje stupića trajat će 60 dana. Izvodit će se na nogostupima na dijelu Obale kralja Tomislava, ispod Muzeja antičkog stakla, i dijelu Liburnske obale koji je popločan kamenom, od ribarnice do parkirališta.
Krajnji rok za dostavu ponuda na javnu nabavu Grada Zadra je 19. studenog do 11 sati, a kriterij za odabir je najniža cijena.