U organizaciji Policijske uprave zadarske i Zadarske Županije, uz potporu Ministarstva unutarnjih poslova i Vijeća za prevenciju kriminaliteta na području Zadarske županije sutra, 8. studenog 2018. u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zadru s početkom u 11,00 sati provodit će se aktivnosti iz preventivnog projekta „Živim život bez nasilja", koji se provodi od 2010. godine.

Projekt je usmjeren na sprječavanje nasilja nad ženama, nasilja u obitelji i nasilja među mladima s ciljem izgradnje kulture nenasilja, nediskriminacije i tolerancije. Ovom prigodom ciljana skupina su učenici sedmih razreda svih osnovnih škola na području Zadarske županije, njihovi nastavnici, stručni suradnici, roditelji i cijela lokalna zajednica.

Projekt se sastoji od više komponenti, a ovom prilikom učenici će gledati predstavu „Nasilje za nasilje nema opravdanja" nevladine udruge Riječi/Prave/Predstave u izvođenju Ivane Krizmanić i Vedrana Komeričkog. Što je sve nasilje i kako ga prepoznati? Koji su mitovi o nasilju? Kako reći NE nasilju? Ovaj kulturno - edukativni program razotkriva različite situacije nasilja u svakodnevnom životu. Nakon predstave uslijedit će koncert grupe Adastra. Grupa je autor i izvodi melodiju „Surovi grade" posvećenu mladiću Luki Ritz koji je bio žrtva nasilja.

U ovom projektu ujedinili su se policajci, umjetnici, odgojne ustanove, mediji i cjelokupna lokalna zajednica, kako bi poslali poruku da nasilje nije rješenje te da nam nasilje nije potrebno!