B. M. iz Zadra osuđen je na šest mjeseci zatvora, dvije godine uvjetno, za prijetnje koje je preko Facebooka slao Indexovom novinaru Vojislavu Mazzoccu.

Nakon niza prijetnji upućenih novinarima i redakciji, konačno je donesena prva osuđujuća presuda, javlja Index. B. M. je Mazzoccu poručio da se nalazi na tjeralici te da će "završiti posao naših očeva i didova, nemojte to zaboraviti bando jugoslavensko-partizanska tifusarska", uz pozdrav "za dom, spremni".

Sud je prijetnje ocijenio ozbiljnima i 24. listopada donio nepravomoćnu presudu protiv Zadranina. Poznata novinska tvrtka zadovoljna je radom Općinskog državnog odvjetništva u Zadru poručujući "kako je za hrvatske prilike reagiralo iznimno brzo".

- Možda zato i što im je prijava došla iz policijskog Odjela za terorizam i ekstremno nasilje koji je i sam prijetnje ocijenio iznimno ozbiljnima. U samo šest mjeseci od prijave policiji koja je podnesena u travnju, donesena je prva presuda koja ipak daje nadu da pravosuđe počinje ozbiljno shvaćati prijetnje novinarima.