ZADAR- Ako su na natječaj za izbor rukovodećih mjesta po odjelima, službama i poliklinikama zadarske bolnice, prevlast odnijeli liječnici, ishod natječaja za glavne medicinske sestre, odnosno medicinske tehničare je ženske prirode.

Ravnatelj bolnice, dr. Željko Čulina donio je odluka o izboru glavnih sestara, odnosno tehničara na 33 radna mjesta. Samo na dva mjesta: Poliklinika službe za interne bolesti i odjelu za neurologiju izabrani medicinski tehničari. Po istom natječaju izabran je glavni inženjer Odjela za laboratorijsku dijagnostiku te glavna fizioterapeutkinja Odjela za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju.

Čak za šest mjesta glavnih sestara na osjetljivim mjestima odjela za službu ginekologije i opstetricije, odjelu ginekologije, rodilištu koje nema ni voditelja, operacijskom ginekološkom bloku,  patologiji trudnoće te neonatologiju nitko se nije. Natječaj je poništen a novi još nije objavljen. Kao da se dogodio kolektivni bojkot za ta mjesta koja nose više odgovornosti a manje plaće. Poništen je natječaj i za glavnog inženjera na Odjelu za patologiju.