O potencijalnog ukidanju baze Ryanaira u Zemuniku upozorila je SDP-ova gradska vijećnica Irena Dragić na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća.

- Jedino je Zračna luka Zadar u jeku turističke sezone ostvarila minus u prometu. Ryanair kao kompanija, kojoj dajemo milijune kuna iz gradskog proračuna, namjerava povući svoju bazu iz Zadra. Jeste li razgovarali s direktorom Josipom Klišmanićem? Što se događa u Zračnoj luci i tko štiti interese Grada Zadra?

U svom odgovoru gradonačelnik Branko Dukić nije dao konkretne informacije na pitanje o bazi niskotarifne irske kompanije za čije je oglašavanje Grad prošle godine dao dva milijuna kuna. Ove se godine iznos od 1,75 milijuna iz gradske blagajne raspodijelio na tri niskotarifne aviokompanije. Osim Ryanaira, financira se i strateška promotivna kampanja za easyJet i Eurowings. 

- Koliko znam, Ryanair je najavio uvođenje tri nove linije, što samo pokazuje koliko drži do Zračne luke Zadar i da im se to isplati. Grad podržava svaku novu liniju, pogotovo sa zapadom koja dovodi dobre, nove goste i daj Bože da takvih bude više. Grad je manjinski vlasnik, većinski je Država, ali mi se uvijek brinemo i podržavamo te linije i na taj način dovodimo goste u grad i pomažemo sugrađanima, poručio je Dukić. 

Velikim trudom tadašnje uprave Zračne luke Zadar, baza Ryanaira u Zadru uvedena je 2012. godine.