ZADAR- Za razliku od Županijske lučke uprave koja je o svom trošku očistila kamen koji je potamnio nakon asfaltiranja kolnika na Obali kralja Tomislava, Grad Zadar će to tražiti od investitora radova - Hrvatskih cesta.

Iz Odjela za graditeljstvo dobili smo na naš upit informaciju kako će se zatražiti od Hrvatskih cesta da oni u garantnom roku traže od izvođača popravak štete.

To se odnosi na primijećeno onečišćenje kamenog nogostupa kao i na završetak započetih radove na dijelovima pločnika uz bedem, a uz regulativu konzervatorskog odjela.
Odjel za graditeljstvo planira postaviti stupiće do kraja ove godine, odgovor je na pitanje do kada će se držati privremena metalna zaštita, tzv. new jersey.

Nakon toga Komunalni odjel preuzima održavanje nogostupa uz bedeme na Liburnskoj obali što podrazumijeva čišćenje, navodi se u informaciji iz gradske uprave.

Grad Zadar je dobio brački kamen na nogostupu uz bedem u sklopu projekta Hrvatskih cesta koje su financirale taj dio uz obnovljeni kolnik. Konzervatori su tražili da se uz zaštićene bedeme, novi nogostup ne koristi kao parkirališni prostor. Kompenzacija je bila novi parking u prostoru nekadašnjih ukrcajnih trajektnih traka.