Projekt [email protected] pokrenule su Hotelijersko turistička i ugostiteljska škola Zadar, Područni ured HZZ-a i Punta Scala d.o.o. te kreirali pet inovativnih programa: Kuhar specijalist dijetoterapije, kuhar spec. Mediteranske prehrane, Kuhar spec. Halal normativa, Artdeco slastičar i Barmen/Koktel-majstor/Sommelier.

-Sve je počelo u jednom restoranu, gdje je jedna od osoba za stolom imala Chronovu bolest, koja iziskuje poseban režim prehrane. Svi za stolom su se najeli, a on je ostao gladan, navodi Krešimir Groš, suradnik na projektu. Autohtona hrana je turistu danas jedna od najosnovnijih potreba zbog čestih situacija dijaboličkih bolesti, a u našem ugostiteljstvu fali dobre ponude, zaključuje.

Program cilja na ranjivu skupinu na tržištu rada, a cilj je tijekom projekta osposobiti/usavršiti 45 nezaposlenih osoba, a druga ciljna skupina je 20 stručnjaka iz turističko-ugostiteljskog sektora. Polaznici bi bili prvi u Hrvatskoj koji imaju te certifikate, a za njih su potpuno besplatni. Uvjet je da kandidati, odnosno nezaposlene osobe budu mlađe od 25 ili starije od 54 godine (ili osobe s invaliditetom neovisno o dobi) sa minimalno završenom trogodišnjom srednjom školom.

Prijaviti se možete mailom na adresu [email protected]