ZADAR- Najava da Dogus grupa u vlasništvu turskog milijardera Ferit Sahenk rasprodaje dio svog ogromnog poslovnog carstva zbog financijske krize u Turskoj, nema veze s poslovanjem Dogus Hrvatske koje je stabilno.

Doznajemo kako turski investitor ne odlazi iz Hrvatske a još manje iz Zadra te se ne prodaje Vila Dubrovnik. Turski investitori ne odustaju od projekt Maraska koji kao i druga imovina nije na prodaju, tvrdi dobri poznavatelji prilika u toj tvrtki iz koje je teško dobiti odgovor na pitanje kada će početi gradnja, koja po svemu sudeći ovisi o osiguranju stabilnih izvora financiranja.

U Turskoj je teška financijske kriza koja nije mimoišla ni Dogus grupa zbog drastičnog pada turske lire u odnosu na zaduženje u dolarima. Suradnja od 2013. godine i ulazak Europske banke za obnovu i razvoj EBRD u svibnju ove godine sa 70 milijuna eura u D Marin, jamstvo je kako će Turci nastaviti s ulaganjem u lanac od 10 marina, od kojih su dvije zadarske. Nakon uređenja najveće hrvatske marine Dalmacija, ove je godine D - Marin uložio milijune eura u uređenje marine Borik.

Vlasnik Dogus grupe Ferit F. Şahenk, kupio je i uredio zadarsku vilu Bugatti uz Trpimirovu obalu.