ZADAR- U najavi za Gradsko vijeće u četvrtak posljednja točka dnevnog reda je prijedlog za razrješenje ravnateljice ustanove Koncertnog ureda.

Radi se o Dini Bušić koja odlazi s ravnateljskog mjesta jer je primljena na mjesto zamjenice pročelnika za kulturu i sport.

Iako je natječaj bio objavljen krajem kolovoza s rokom prijave od 8 dana, na stranici  Grada Zadra još nije objavila ishod natječaja.  U tijeku je žalbeni rok, poručili su iz kadrovske službe, koja navodno čeka da im pošta pošalje povratnice da su kandidati primili obavijest.

Do objave novog natječaja za ravnateljsko mjesto Koncertnog ureda na koje je 2015. godine izabrana Dina Bušić, imenovat će se vršitelj dužnosti ravnatelja iz same ustanove. Nema sumnje da će prijelaz Dine Bušić u gradsku upravu biti početkom studenog. Radi se o osobi koje je već godinama prisutna u glazbenom životu Zadra, kao muzikolog, nastavnik glazbene kulture, glazbeni producent i kao suorganizator kulturnih događanja te član ekipe koja je pripremala Zadar za hrvatsku kandidaturu europske prijestolnice kulture.

Istodobno bivša pročelnica za otoke i zaštitu okoliša Andrea Baraba ponovno je otišla u Zagreb gdje je na određeno vrijeme bila načelnice Sektora za otoke pri Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Iz gradske uprave potvrdili su na kako ona privremeno je premještena u isto Ministarstvo na rok od godine dana.

Pomoćnica pročelnika Majda Mikulandra koristi neplaćeni dopust u trajanju od godine dana, informacija je koju smo također dobili iz gradske uprave.