ZADAR- Zadarska nadbiskupija ima novu mrežnu stranicu koja kao da je napravljena po mjeri nadbiskupa Želimira Puljića.

Na stranici, koja ima modernije izdanje u odnosu na prethodnu (a ona se nije ažurirala), istaknute su medijske objave čak iz 2010. godina kada je zadarski nadbiskup gostovao na VOX televiziji , u emisiji 1na 1. Posebna rubrika na toj stranici su Nadbiskup, a podrubrika su Nadbiskupove propovijedi te zastarjeli izbor iz tiskovnih medija.

Sve to nalazimo u potrazi za župama i župnicima za koje su podaci na prethodnoj stranici bili prapovijesni kada smo pokušali stupiti u kontakt sa župnikom iz Preka. Niti na novoj stranici nisu svi  podaci izmijenjeni, a mogu se naći u rubrici Adresar.
U pokušaju da s tako za javnost otvorenom Nadbiskupijom dođemo do informacije o najnovijoj rotaciji župnika, na uredno poslan upit osobi zaduženoj za odnose s medijima, nikada nismo dobili ni slova.
U vrijeme nadbiskupa Ivana Prenđe to je bila javnosti dostupna informacija. Ali dekreti nadbiskupa Puljića su poslovna tajna. Javnost ima pravo znati tko su novi župnici, pa smo tu informaciju dobili od dobro upućene osobe iz zadarske crkve. Možda i posluži onima koji unose podatke na novu stranicu Zadarske nadbiskupije da ih isprave. Jer don Slavko Ivoš od 15. kolovoza nije župnik Velog Iža već je zadužen za Silbanski dekanat. Kao što ni don. Mario Soljačić od istog vremena više nije župnik na Ugljanu jer je upućen u župu Murvica.
Evo, kako izgleda najnovija rotacija koja je zaobišla župnika prvostolnice sv. Stošije, don Josip Radoica Pinčića. On je tamo od 2012 a po nepisanom pravilu, župnik Katedrale najbliži je Nadbiskupu.

Na novoj stranici Nadbiskupije piše kako je don Mladen Kačanž župnik župe sv. Ante na Smiljevcu. Međutim, on je razriješen službe i dekretom Nadbiskupa je određen župnikom Galovca.

Kao i ovi župnici: don Tomislav Dubinko razriješen je službe župnika Sv. Filipa i Jakova i Sikova i imenovan župnikom sv. Ante na Smiljevcu; don Dario Matak razriješen je službe župnika Sali i imenovan župnikom Sv. Filipa i Jakova i Sikova; Don Ivica Jurišić razriješen je službe župnika Murvice i Briševa i imenovan župnikom Ljupča i Radovina; Don Mario Soljačić razriješen je službe župnika Ugljana i Lukorana i imenovan je župnikom Murvice i Briševa; Don Ivan Babjak imenovan je župnikom Ugljana i Lukorana.; don Slavko Ivoš razriješen je službe župnika Iža i imenovan župnikom Silbe i Premude; mladomisnik don Luka Šustić imenovan je župnikom Iža; mladomisnik don Tomislav Končurat imenovan je župnikom Gorice i Raštana. Mladomisnik don Ivan Jordan imenovan je župnikom Draga i Vrgade.