Zadarski poduzetnik Reno Sinovčić u utorak je pokrenuo postupak nagodbe s Uskokom, uoči pripremnog ročišta za suđenje zbog optužbi da je nezakonito "zaradio" izvlačeći novac iz medijske kuće VOX i NK Zadar u predstečajnoj nagodbi, prvoj koja je zainteresirala i USKOK.

Izlazeći s ročišta u pratnji svoje nove odvjetnice Ivane Benički Ložnjak Sinovčić je potvrdio da će se pokušati sporazumjeti s optužbom. "Imamo neke svoje argumente i prijedloge. Utakmica se igra, u nogometnom žargonu", kratko je kazao Sinovčić.

Uskokov tužitelj Krešimir Ostrogonac kazao je da im se "neposredno prije ročišta obratila obrana prvookrivljenika s prijedlogom radi pokretanje pregovora za sklapanje eventualnog sporazuma".

"Ročište je odgođeno. Biti će obavljeni pregovori s prvookrivljenikom i njegovom obranom. Ovisno o rezultatima pregovora bit će sklopljen sporazum ili neće biti sklopljen i ročište će biti nastavljeno", kazao je Ostrogonac.

Dodao je da ostali okrivljenici nisu ponudili nagodbu, a i za njih će se pripremno ročište nastaviti također 19. listopada.