Nakon što novinari slučajno doznaju da je Gradonačelnik Zadra s pratnjom na službenom putu, objava "osvane" na stranici Grada Zadra. Slično je bilo i kada smo doznali za Dukićevo putovanje u Crnu Goru jer se sudionica tog puta pohvalila ugodnim društvom na svom FB profilu.

Jutros već u 7 sati je objavljeno kako je "gradonačelnik Branko Dukić  na poziv gradonačelnika ukrajinskog grada Brovarya Igora Saposhkoa otputovao u trodnevni posjet tom gradu, a povodom obilježavanja Dana grada Brovarya. Kontakti između Brovarya i Zadra započeli su na inicijativu nekadašnjeg počasnog konzula Ukrajine u RH Nikole Malića.
Tijekom boravka u Ukrajini gradonačelnik Dukić održao je radni sastanak s predstavnicima Brovarya na kojemu su razgovarali o mogućim oblicima gospodarske, kulturne i suradnje na području obrazovanja. Tom prigodom, u nazočnosti otpravnice poslova Veleposlanstva RH u Kijevu Carmen Floršic potpisan je i protokol kojim su gradonačelnici iskazali zajedničku želju za uspostavom službenih prijateljskih odnosa među gradovima. Uz obilazak gospodarskih subjekata u Brovaryu - tvornice aluminija "Bras", tvornice guma "Kiev guma" i tvornice prehrambenih proizvoda "Best", organiziran je i posjet sportskim objektima tog grada u Kijevskoj oblasti te Kulturnom centru za djecu i mlade.
Gradonačelnik Dukić susreo se i s predsjednicom skupštine Kijevske oblasti Annom Starikovom s kojom je razmijenio iskustva funkcioniranja i međusobnih odnosa lokalne i regionalne samouprave dvaju država.

U pratnji gradonačelnika tijekom službenog puta u ukrajinski Brovary su pročelnik Robertino Dujela i zamjenik pročelnika Boris Artić, navodi se na stranici Grada Zadra.

Prema zajedničkoj fotografiji ispada kako je u zadarskoj delagaciji  i ravnatelj Županijske lučke uprave Davor Škibola, da bi doznali kako je on u Ukrajinu otputovao privatno još  u ponedjeljak.