ZADAR- Kako izgleda prometni nered na Istarskoj obali u večernjim satima, pokazala nam je svojim snimkama jedna naša čitateljica. Vozačica vozila upalila je sva četiri žmigavca i otišla na kratko vidjeti zadarske turističke atrakcije. No, stala je na nezgodno mjesto jer je baš tada naišao autobus koji se na inače preuskoj prometnici pokušao okrenuti oko vozila da ga ne ošteti. 

Kružni tok na istom mjestu jučer ujutro je bio blokiran sa svih strana parkiranim taksi vozilima i naravno turističkim vlakićem koji se svakodnevno parkira na uskoj prometnici.
Vrhunac prometnog nereda je bio kod starog Autobusnog kolodvora - na okretištu na kojem je odnedavno dopušteno zaustavljanje turističkih autobusa - naravno bez naplate.
Ostala vozila nemaju prostor za okretanje uz parkirane autobuse od kojih je posljednji u nizu ugrozio sigurnost prometa. Bez pregleda su ostali vozači koji izlaze iz Lančanih vrata  i nisu imali prostora u svom kolničkom traku. Kako su se ukrcali putnici jednog od autobusa, naslagani ispred  tzv. male kapetanije, to nismo dočekali.

Ali nikada nismo naišli na policiju koja bi na bilo koji način utjecala na malo reda u  turističko - prometnom kaosu

 

Situacija je ista- noću i danju: