Povodom početka nove školske i pedagoške godine gradonačelnik Branko Dukić obišao OŠ „Šime Budinić" i dječji vrtić „Bokanjac".

Povodom početka nove školske i pedagoške godine, gradonačelnik Grada Zadra, Branko Dukić sa suradnicima, zamjenicom Jagodom Surać i pročelnikom UO za odgoj i školstvo, Josom Nekićem, obišao je OŠ „Šime Budinić" i dječji vrtić „Radost", PO „Bokanjac".

Gradonačelnik Dukić nazočio je prigodnom programu u OŠ „Šime Budinić" koji su priredili učenici i nastavnici škole na čelu s novom ravnateljicom, Jagodom Galić. Zaželio je puno uspjeha u učenju, radu, stjecanju novih spoznaja i vještina svim prvašićima, njihovim roditeljima, nastavnicima te svim ostalim učenicima i djelatnicima u zadarskim školama koji danas započinju novu školsku godinu.

- Kao što ste vjerujem do sada više puta čuli, od kolijevke pa do groba najljepše je đačko doba. Međutim to spoznamo tek kao odrasli ljudi. Zato vam želim ne samo puno uspjeha u učenju već i puno novih prijateljstava te lijepih i nezaboravnih trenutaka u vašem obrazovanju, istaknuo je gradonačelnik Dukić poručivši i roditeljima kako je, u uspjehu njihove djece, roditeljska uloga neizostavna.

- Dragi roditelji budite strpljivi, aktivni i poticajni jer danas i vi postajete važan dio ove male zajednice. Sretan vam svima prvi dan nove nastavne godine, poručio je gradonačelnik Dukić.

U zadarske je osnovne škole ove školske godine krenulo 7000 učenika, 60 više nego lani, a upisano je 860 prvašiča.

 

Nakon škole, gradonačelnik Dukić i suradnici posjetili su dječji vrtić „Radost", područni objekt „Bokanjac". Nakon što je vrtić proširen i obnovljen, ove je godine na red došla sanacija krovišta.

Obnovu vrtića, zajedno s Gradom Zadrom, sufinancira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u ukupnom iznosu od gotovo 950 tisuća kuna. Iz ovog programa također će se obnoviti sportska dvorana u dječjem vrtiću „Sunce", područnom objektu „Grigor Vitez", dvorište područnog objekta „Jazine" te će se opremiti igrališta na Višnjiku koja će moći koristiti sva djeca.