U subotu 4. kolovoza u Ražancu je održan prvi ruralni sajam „Zeleno na plavo". Domaćini su svoje goste i mještane željeli s lokalnim proizvodima i vrijednostima istih. Ispred štandova medara, uljara, izrađivača nakita i ukrasne keramike, ljekovitog bilja, vina mogao se vidjeti veliki broj posjetitelja koje je zanimalo kakao koristiti med za određene zdravstvene tegobe, koje su sve prednosti korištenja domaćeg maslinovog ulja i ljekovitog bilja i sl. Ženski dio publike uživao je u raznolikoj ponudi nakita i predmeta od keramike.

Na rivi je organizirana izložba starih fotografija Ražanca gdje su se mogli vidjeti skoro zaboravljeni trenuci raznih događaja povijesti Ražanca. Gosti, a i domaći mještani s puno emocija prisjećali su se svojih korijena i mladosti. Svoje umjetničke radove u sklopu slikarskog ciklusa „Mrva umjetnosti", predstavila je lokalna slikarica Iva Čačić.

- Uključivanje OPG-ova u turističku ponudu je jedan od glavnih razvojnih prioriteta TZO Ražanac. Upravo je sajam „Zeleno na plavo" zamišljen kao „pilot projekt" u vidu prezentacije lokalnih proizvoda te kao takav prvi na području Općine Ražanac . Svjesni smo da gostima koji dolaze na naše područje moramo ponuditi „ruralni okus" koji je pun potencijala i gdje je moguć daljnji razvoj ponajviše u kreiranju krajnjeg proizvoda, kazao je Ante Miletić - direktor TZ-a Ražanac.

Do kraja večeri velik broj gostiju uživao je u domaćoj glazbi, dagnjama, lovačkom čobancu, sezonskom voću lokalnih OPG-ova. Program su organizirali: Turistička zajednica općine Ražanac, Općina Ražanac, Udruga mladih „Ražanac", Udruga za ruralni razvoj „Ravni kotari", KUU „Fortuna" Ražanac i Športsko ribolovno društvo „Arbun" Ražanac.